Sunday, 21 April 2013

Book creation corner




In the English lessons we create our own BOOKS, we do it in a cooperative way, we Share, Enjoy, Talk, and Learn a lot!!!
  • Second class created : Brown Bear Brown Bear What do you see?.
  • First class created : The very hungry caterpillar.



Tuesday, 16 April 2013

Com aprenem anglès?

CEIP SON OLIVA CURS 2012/2013
Metodologia de l'àrea d'anglès, Laura Sanz Román
Cicle infantil, primer cicle i tercer cicle.

     L'aprenentatge de la llengua estrangera als cicles d'infantil, inical i superior es duen a terme basats en l'aprenentatge cooperatiu.
Es pretén, amb aquest programa, crear un clima d'aula més apropiat per a l'aprenentatge, aprofitar i potenciar la interacció entre iguals com a factor d'aprenentatge (sense oblidar, per descomptat, la interacció entre els alumnes i els seus mestres) i aconseguir així millors resultats acadèmics i un major desenvolupament personal i social de tot l'alumnat. Una característica essencial d'aquests equips és la seva heterogeneïtat.
     Cançons, jocs i representacions teatrals ens ajuden a desenvolupar l'aprenentatge de la llengua estrangera de forma lúdica, espontànea, divertida i molt propera a la realitat dels nostres alumnes.
     Els Bits d'intel.ligència són un recurs utilitzat a diari a les sessions d'anglès i a tots els nivells. Els bits tenen com objectiu millorar l'atenció, facilitar la concentració i desenvolupar i estimular el cervell, la memòria i l'aprenentatge.
     Llenguatge de signes: l'ús del llenguatge de signes (LSE – lengua de signos española- o ASL – american sign language-) és un recurs molt atractiu pels alumnes i a la vegada és una forma d'aprendre una llengua de forma natural, associant una imatge, en aquest cas un signe, a una paraula o só. S'intenta evitar la continua traducció a la llengua materna.
     Creació dels nostres llibres de lectura: a partir d'aquest projecte apropam als nostres alumnes al plaer per la lectura, la conciència literaria, al treball en equip, i a la divulgació d'un projecte comú. Equest projecte se duu a terme de forma interdisciplinar, on tots els alumnes particicipen activament. També existeix un àrea dins l'aula destinada a la lectura de llibres, dotada d'estores i coixins on es pot gaudir de comoditat i d'un entorn apropiat per llegir.
     La relaxació i meditació són essencials a les nostres classes d'anglès; a l'inici de cada sessió destinam 6 minuts per preparar el nostre cos i la nostra ment. Totes les indicacions es fan en anglès i tenim l'oportunitat d'observar el nostre cos, controlar la respiració, treballar amb els cinc sentits (conciència sensorial), aprendre a silenciar la ment i relaxar la nostra musculatura, entre d'altres. S'afavoreix un bon clima de classe que facilita dur a terme altres activitats com els bits d'intel.ligència i la part oral en anglès.
     Els cercles restauratius són una altre estratègia treballada a les sessions d'anglès. En llengua estrangera compartim experiències, sentiments, necessitats, i expectatives. Es tracta d'una eina que facilita el diàleg, l'exposició d'opinions...
    Seguim el mètode  synthetic phonics , mètode d’aprenentatge de la lecto-escriptura anglesa, als cicles d'infantil i primer cicle de primària.



Wednesday, 10 April 2013